Polikliniek

U vindt de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie op de eerste verdieping van het MMC, locatie Veldhoven route 180. Op 23 juni 2017 verhuist de polikliniek naar route 183 op locatie Veldhoven.

Als u voor de eerste keer een afspraak heeft op de polikliniek, zal de secretaresse aan de balie vragen of u (juist) ingeschreven bent in het ziekenhuis. Indien u nog niet ingeschreven bent, is het van belang om 15 minuten vόόr de geplande afspraak een servicepasje te laten maken op de begane grond bij de inschrijfbalie, route 61.

Tevens zal gevraagd worden naar een verwijsbrief van tandarts, huisarts of specialist. Deze hebt u altijd nodig om de behandeling vergoed te krijgen.

U wordt door de secretaresse verwezen naar de betreffende wachtkamer. Indien de meegebrachte foto geen duidelijkheid geeft of als er alsnog een OPG (overzichtsfoto van de kaak) nodig is, wordt u hiervoor binnen geroepen door de verpleegkundige. Vervolgens begeleidt de verpleegkundige u naar de spreekkamer van de kaakchirurg. Indien de foto gemaakt is, zal hij eerst de bevindingen met u bespreken en eventueel gaan behandelen. Als het een consult betreft, wordt het geheel met u doorgenomen en eventueel een afspraak gemaakt voor behandeling of een controle.

 

Kinderen

De polikliniek Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie wordt ook door veel kinderen bezocht. Meestal betreft het kinderen met aangeboren afwijkingen van de tanden en kiezen. De kinderen worden veelal doorverwezen door orthodontisten en tandartsen. Indien nodig worden er foto's van het gebit gemaakt.  De meest voorkomende behandelingen zijn:

  • het verwijderen van (verstands)kiezen en tanden (extractie)
  • behandelen van niet doorkomende tanden (vrijleggen en bonderen)
  • correcties ten behoeve van de kaakstand (osteotomie)

Extracties bij kinderen onder de 10 jaar vinden onder narcose plaats. Na het eerste bezoek aan de polikliniek wordt een operatiedatum gepland. Tevens moet een afpraak gemaakt worden voor het preoperatief spreekuur (POS) van de anesthesie.

Bij een verwijzing voor osteotomie wordt in overleg met de orthodontist een behandelplan opgesteld. Dit wordt besproken tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek. 

Het vrijleggen en bonderen en extracties bij de oudere kinderen vindt veelal meteen plaats tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek. De verpleegkundigen en de kaakchirurg zullen hun uiterste best doen om de kinderen op hun gemak te stellen en uitleg te geven. We nemen hiervoor alle tijd. De allerkleinsten krijgen een kanjerdiploma!

Klik op deze  link en verwijder de rotte tanden van de aap.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 84 70

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 16.30 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie